Geen interesse

Griekenland en Portugal hadden vanavond hun EK-kwalificatieduel in Athene in verband met de Golfoorlog liever niet gespeeld.

In de Griekse voetbalselectie zijn zes van de twintig spelers dienstplichtig. Een van hen, George Papadopoulos, kon maandag slechts met de grootste moeite vertrekken uit zijn eenheid. Aanvankelijk diende hij paraat te blijven. Bij nader inzien werd zijn eerste speciale opdracht het bewaken van Futre, de sterspeler van Portugal. “De mentale conditie van onze ploeg is uitermate slecht”, verklaarde Alexis Dedes, woordvoerder van de Griekse voetbalbond en officier van de reservisten. “De meesten volgen liever de oorlog op de televisie dan dat ze zich melden op de training.” Portugal heeft de UEFA verzocht de wedstrijd in Lissabon te spelen, maar daar voelde de Europese federatie niets voor. De publieke belangstelling voor de wedstrijd is gering. Gisteravond waren er slechts 500 kaarten verkocht. Er kunnen 75.000 toeschouwers in het Olympisch stadion van Athene. Nederland speelt in dezelfde groep als Griekenland en Portugal. Het won van de Grieken en verloor van de Portugezen.