Diplomaten Irak nog niet weg

DEN HAAG, 23 jan. - De vijf Iraakse diplomaten die maandagmorgen de opdracht kregen binnen 24 uur het land te verlaten, zijn nog steeds in Den Haag.

Er gaan geen vluchten naar Bagdad en ze hebben problemen met het verkrijgen van onderdak in met Irak bevriende landen.

Op het ministerie van buitenlandse zaken heeft men de indruk dat de problemen van de diplomaten “bona fide” zijn; men wil niet op een paar uur kijken, maar anderszijds ook geen helpende hand bieden bij het oplossen van de problemen.

Van de zeven stafleden van de Iraakse ambassade moeten er vijf weg; alleen de ambassadeur en de kanselier mogen blijven. Minister Van den Broek (buitenlandse zaken) achtte de intensiviteit van de betrekkingen met Irak niet van dien aard dat dit de aanwezigheid van zoveel Iraakse diplomaten rechtvaardigde.