Dertig gewonden bij aanslagen in Delhi

NEW DELHI, 23 jan. - In de Indiase hoofdstad Delhi zijn gisteren kort na elkaar twee bommen ontploft.

Daarbij zijn ten minste 30 mensen gewond geraakt, zo heeft de politie bekend gemaakt. De bommen waren achtergelaten in scooters bij het hoofdbureau van politie en bij het gerechtshof. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen opgeeist. Maar de politie liet weten militante Sikhs te verdenken, die sinds 1983 strijden voor de onafhankelijkheid van de noordelijke deelstaat Punjab. De strijd van de Sikhs heeft vorig jaar in de Punjab zo'n 3800 levens gekost. Af en toe slaat het geweld over naar Delhi. De Indiase premier Shekhar keerde gisteren terug van een bezoek aan de Punjab, waar hij militante Sikhs heeft opgeroepen zich aan te sluiten bij de onderhandelingen die Sikh-politici zijn begonnen met de Indiase regering. (Reuter, AP)