Deel medisch team Dubai naar Bahrein

DUBAI, 23 jan. - Vier leden van de Nederlandse marineploeg die zijn gestationeerd in het noodhospitaal in Jebel Ali, in de Verenigde Arabische Emiraten, worden morgen overgeplaatst naar de veel noordelijker gelegen Golfstaat Bahrein.

De marine-arts E. J. J. N. Verleisdonk en drie niet met name genoemde leden van het verplegend personeel vertrekken morgen vroeg met een Amerikaans legervliegtuig om te gaan werken in een Brits veldhospitaal dat onderbemand is. Hun belangrijkste taak daar wordt de behandeling van gewonden.

Een andere overweging voor de overplaatsing was dat het psychologisch van groot belang is voor eventuele Nederlandse gewonden van de drie marineschepen om de eigen taal te horen en te kunnen spreken. Het viertal krijgt ook een taak bij de doorverwijzing vanuit Bahrein naar het Nederlandse hospitaal in de Emiraten.

Bahrein is een eiland in de Golf ten oosten van Saoedi-Arabie, bijna 200 kilometer ten zuiden van de stad Dahran. Deze stad was gisteren nog doelwit van Iraakse Scud-raketten. Toen werden er twee afgevuurd, in het weekeinde stuurde Irak drie Scud-raketten naar deze stad. De raketten werden volgens het Pentagon alle door Amerikaanse Patriots onschadelijk gemaakt.