BMW optimistisch

De Duitse autofabrikant BMW verwacht dat de omzet dit jaar verder zal stijgen, ondanks eventuele negatieve economische gevolgen van de Golfcrisis.

BMW boekte vorig jaar een 2, 4 procent hogere omzet van 27, 2 miljard D-mark (30, 7 miljard gulden). De autoproduktie steeg met 1, 6 procent tot bijna 520.000 stuks. De autofabrikant geeft geen winstcijfers, maar volgens een woordvoerder is de winstgevendheid toegenomen dank zij de toegenomen efficiency van de produktie. BMW boekte in 1989 een nettowinst van 558 miljoen D-mark (630 miljoen gulden).

Kwartaalwinst van Mobil stijgt 46 pct door hoge olieprijs

Mobil, na Exxon de grootste oliemaatschappij in de Verenigde Staten, heeft de winst in het vierde kwartaal van vorig jaar met 46 procent zien stijgen van 447 miljoen dollar tot 651 miljoen dollar (1, 1 miljard gulden). Dit was te danken aan de forse stijging van de prijzen van olie en gas door de Golfcrisis.

Amoco rapporteerde gisteren een winstgroei van 69 procent in het vierde kwartaal. Andere oliemaatschappijen zullen naar verwachting ook forse winststijgingen bekendmaken.