Bank Mees en Hope stopt met haar kasactiviteiten

AMSTERDAM, 23 JAN. Bank Mees en Hope, een volledige dochter van ABN Amro Holding, beeindigt met ingang van 1 april de kasactiviteiten bij haar 16 kantoren.

Voor vermogende particulieren met meer dan twee ton op hun rekening blijft wel de mogelijkheid open om geld te storten en op te nemen, maar dan wel op afspraak.

Dit heeft de woordvoerder van Mees en Hope vanochtend bevestigd. Hoeveel gefortuneerde rekeninghouders Mees en Hope op dit moment bedient wil de woordvoerder niet zeggen. Een woordvoerder van Pierson, Heldring en Pierson, ook onderdeel van ABN Amro Holding en vergelijkbaar met Mees en Hope, overweegt ook de kassen te sluiten bij haar vier vestigingen in Nederland. “We denken langs gelijke lijnen als Mees. Maar houden de kassen vooralsnog open”, aldus de zegsman vanmiddag.

De woordvoerder van Mees en Hope zegt dat het sluiten van de kassen niets te maken heeft met de onlangs geeffectueerde fusie tussen ABN en Amro. M, ees en Hope wil zich al wat langer intensiever profileren als algemene bank voor vermogende particulieren en als spaar- en beleggingsbank voor minder gefortuneerde rekeninghouders. Mees en Hope laat het betalingsverkeer voor de minder rijke clienten voortaan liever over aan andere banken.

Het aantal minder vermogende particuliere rekeninghouders dat door de sluiting van de kassen wordt getroffen, bedraagt 80.000 a 100.000. In een brief van Mees en Hope adviseert de bank deze rekeninghouders elders een rekening te openenen omdat het bij Mees en Hope niet meer mogelijk wordt per kas geld op te nemen of te storten. Wel blijft het gebruik van gastbetaalautomaten en Eurocheques mogelijk.

De woordvoerder van Mees en Hope merkt op dat gevolgen van het sluiten van de kassen beperkt blijft omdat uit onderzoek is gebleken sowiewo slechts een zeer beperkt deel van de rekeninghouders Mees en Hope als hoofdbank gebruikt en er regelmatig geld stort en opneemt.

Mees en Hope is al wat langer bezig om zich te specialiseren op wat zij noemt haar doelgroepen, te weten vermogende particulieren en grote en middelgrote ondernemingen uit de goederenhandel, de haven en de scheepvaart. Als gevolg van de hiervoor noodzakelijke herstructurering zullen 170 arbeidsplaatsen verdijnen, zo heeft Mees en Hope reeds eerder aangekondigd. Wat de personele consequenties zijn van het sluiten van de kassen kon de woordvoerder vanochtend niet zeggen.