Zuidafrikanen geven aanslag op bus toe

DURBAN, 22 jan. - Twee Zuidafrikaanse blanken hebben gisteren bekend zeven zwarten te hebben vermoord.

De twee mannen, die verklaarden lid te zijn van de neo-nazistische Afrikaner Weerstands Beweging, openden vorig jaar oktober met machinegeweren het vuur op een bus, die 31 passagiers vervoerde. Daarbij kwamen zeven personen om het leven en raakten 18 mensen gewond. De verdachten zeiden te hebben gehandeld uit woede over een steekpartij door een groep zwarten in Durban. Daarbij waren acht blanken gewond geraakt. Een derde verdachte heeft de beschuldigingen ontkend. De politie heeft tijdens huiszoekingen bij de verdachten een grote hoeveelheid wapens en munitie aangetroffen. De zaak zal in maart voor het Zuidafrikaanse Hooggerechtshof dienen.(Reuter)