VOC-bestuurslid Huisman vertrekt

R. V. Huisman maakt vanaf 31 januari geen deel meer uit van de raad van bestuur van Van Ommeren Ceteco (VOC, transport, tankopslag en handel).

In september schortte Huisman zijn werkzaamheden al op wegens verschil van mening over het te voeren beleid. Huisman is afkomstig van de handelspoot van het concern, Ceteco.

Het rommelt al geruime tijd bij VOC. Het gaan niet goed met de handelsactiviteiten. In november 1990 maakte ook drs. R. F. Hendriksen bekend dat hij het bestuur zou verlaten. Al maanden durende gerichten willen, dat de handelspoot hoe dan ook zijn eigen weg zou moeten gaan. De geruchten zijn dusdanig hardnekkig, dat bestuursvoorzitter Van den Driest in november nog eens nadrukkelijk in het VOC-blad VOC-Journaal verklaarde, dat de handel blijft, maar wel een nieuwe strategie krijgt.