Guerrillastrijders in El Salvador bekennen moord op Amerikanen

SALVADOR, 22 jan. - De verzetsbeweging in El Salvador heeft gisteren toegegeven dat haar guerrillastrijders begin deze maand twee gewonde Amerikaanse adviseurs hebben vermoord.

Volgens een communique van de verzetsbeweging is tot de executie opdracht gegeven door een plaatselijke commandant van de beweging, bekend als “Dominguez”, en is de executie uitgevoerd door een leider van een guerrilla-eenheid, genaamd “Porfilio”. De beweging Nationaal Bevrijdingsfront Farabundo Marti (FMLN) zegt dat ze de twee rebellen zelf zal berechten en ze niet zal uitleveren aan de Salvadoraanse regering.

De twee Amerikanen hadden op 2 januari het neerstorten van hun helikopter, die door guerrillastrijders was beschoten, overleefd. Een derde Amerikaan was al overleden toen guerrillastrijders en boeren het helikopterwrak bereikten. (AFP, Reuter)