EG geeft fiat aan overname van NCR

De Europese Commissie heeft geen bezwaar tegen de plannen van het Amerikaanse telecommunicatieconcern American Telegraph and Telephone (ATT) om computerproducent NCR, eveneens Amerikaans, over te nemen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de combinatie van de twee concerns niet een te groot marktaandeel in de EG krijgt.

EG onderzoekt overnameplannen van Fiat en Alcatel

De Europese Commissie heeft wel besloten om verder te gaan onderzoeken wat de gevolgen voor de concurrentie zijn van de plannen van Magneti-Marelli, onderdeel van het Italiaanse Fiat-concern, om CEAC, de accu-divisie van de Franse Compagnie Generale d'Electricite, over te nemen. Voorlopige conclusies geven aan dat de fusie vooral in Frankrijk leidt tot een al te dominante marktpositie.

Ook zal nader worden bekeken wat de gevolgen voor de markt zijn van de voorgenomen overneming door het Franse telecommunicatieconcern Alcatel van de Italiaanse Telettra, de divisie telecommunicatie van Fiat. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de gecombineerde onderneming in met name Spanje op het terrein van transmissie-apparatuur een te sterke marktpositie krijgt.