De Klerk vergadert op Robbeneiland

JOHANNESBURG, 22 jan. - De Zuidafrikaanse president F. W.de Klerk heeft het afgelopen weekeinde met zijn kabinet informele besprekingen gehouden op het Robbeneiland, het gevangenis-eiland waar Nelson Mandela en andere ANC-leiders jarenlang vast zijn gehouden en waar volgens het ANC nog steeds 200 politieke gevangenen vastzitten.

Het ANC heeft de keuze van de vergaderplaats veroordeeld als “totaal ongevoelig” en “typisch voor blank Zuid-Afrika”. (Reuter)

Nieuw bloedbad in Peru door Sendero

LIMA, 22 jan. - Rebellen van de Peruaanse guerrillabeweging Sendero Luminoso (Lichtend Pad) hebben een week geleden in het Andesdorp Ccarhuarhuran, ten oosten van Lima, 23 boeren vermoord. Ooggetuigen van het bloedbad vertelden gisteren in Lima dat circa honderd rebellen het dorp bezetten en de boeren executeerden omdat ze een burgermilitie hadden gevormd die met het leger samenwerkte. Sendero Luminoso heeft een gewoonte gemaakt van het vermoorden van overheidsfunctionarissen en mensen die met de regering samenwerken. (Reuter)