RKC gelijk

De inval van de FIOD bij RKC is nauwelijks een week oud, maar gistermiddag viel er rond de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (1-1) nauwelijks nog iets te merken van de opschudding eerder deze week op het Olympia-sportpark in Waalwijk.

Na dat duel kon trainer Leo van Veen tevreden constateren dat de spelersgroep niet gebukt gaat onder de actie van de belastingdienst. RKC beheerste zeker de tweede helft van het duel volledig en werd met het gelijke spel matig beloond. De openingstreffer kwam op naam van Erik Meijer. In de 20e minuut knalde hij een verre uittrap van doelman Ruud Hesp simpel in het Waalwijkse doel, voordat verdedigers van RKC konden ingrijpen.

RKC zette die fout na de rust meer dan recht. Fortuna werd drie kwartier lang onder druk gezet. De Belgische aanwinst Dirk Goossens was een lastpost voor de Limburgse defensie en Ruud Hesp groeide uit tot de held van Fortuna Sittard. In de 59e minuut was hij toch kansloos bij een schot van Marco Boogers, die in stelling was gebracht door Goossens.