Rentree De Kok

Irene de Kok is met een nagenoeg vlekkeloos toernooi teruggekeerd op de nationale judomat.

De vroegere wereldkampioene veroverde het afgelopen weekeinde de open Rotterdamse titel. In de Energiehal zegevierde De Kok in de finale over Karin Nienhuis. De 25-jarige Tilburgse won vier van haar vijf partijen met ippon, een vol punt. Slechts keer keer was het verschil minder, wazari. Tijdens het toernooi ontbrak overigens Marion van Dorssen, de laatste jaren de beste Nederlandse judoka in het half-zwaargewicht. Enige maanden geleden besloot De Kok weer te gaan judoen. Drie jaar geleden stopte de tweevoudige wereldkampioene plotseling.

Gert Catsburg heeft tijdens de tweede editie van de Coupe Peter Snijders, een internationaal judotoernooi met geldprijzen, voor een verrassing gezorgd. De judoka uit Nijverdal versloeg gisteren in de finale van het zwaargewicht de grote favoriet Theo Meijer. Met een vol punt moest de verraste Amersfoorter capituleren.