Johnson tweede

Ben Johnson is ook in de tweede wedstrijd sinds de afloop van zijn schorsing als tweede geeindigd.

Bij indoorwedstrijden in Los Angeles moest de sprinter de Amerikaan Andre Cason laten voorgaan. Het verschil was 0, 05 van een seconde: 5, 69 om 5, 74 voor Johnson. Johnson was 0, 03 van een seconde sneller dan vorige week bij zijn rentree in Hamilton. Zijn tijd was goed voor een Canadees record. Hij verbeterde Desai Williams, die 5, 7 liet noteren. De beste wereldprestatie staat met 5, 61 op naam van de Duitser Kokot (sinds 1973) en de Amerikaan James Sanford. Johnsons trainer Loren Seagrave verklaarde de nederlaag van zijn pupil, door te stellen dat de banen in de Sports Arena van Los Angeles minder dan een meter breed zijn. Dat is smaller dan in de meeste andere accommodaties.