Golfoorlog

De Zweedse wereldkampioenen tafeltennis Jan-Ove Waldner, Jorgen Persson en Mikael Appelgren, hebben zich teruggetrokken voor het All Stars World Circuit, dat vandaag in Japan is begonnen.

De reden is de oorlog in het Golfgebied. “Geen geld ter wereld is belangrijker dan onze veiligheid”, gaf Appelgren. Hij zei dat hij en zijn ploeggenoten terroristische aanslagen op internationale vluchten vrezen. Om dezelfde redenen trok Zweden de afgelopen week de ploegen terug voor de Europese kampioenschappen schaatsen en kunstrijden.

Israel heeft in verband met de oorlog uitstel gevraagd voor de Davis-Cupwedstrijd tegen Frankrijk. Dit duel was voorzien voor 1-3 februari in Marseille. Volgens David Harnik, de voorzitter van de Israelische tennisbond, kunnen de spelers niet trainen. Bij de Open Australische kampioenschappen in Melbourne deelde Amos Mansdorf mee, dat hij direct naar Israel ging om zich bij zijn legeronderdeel te melden.

Het Nederlandse jurylid Annette Boeren-Maas is vanwege de Golfoorlog niet met de Nederlandse ploeg vertrokken naar de Europese titelstrijd kunstrijden op de schaats, die morgen in Sofia begint.