Getronics doet bod op Britse collega

Computerbedrijf Getronics in Amsterdam heeft een bod uitgebracht op alle uitstaande aandelen van het Britse Touchstone, in Londen aan de beurs genoteerd.

Het bod bedraagt zes pence per aandeel in contanten en 32 pond sterling per 6, 5 procent convertibele obligatie van 100 pond nominaal. De totale waarde van het bod komt daarmee ongeveer op 25 miljoen gulden.

Getronics zegt het bod te doen op uitnodiging van de directie van Touchstone. Deze laatste heeft te kampen met een vijandelijk bod van Stratagem Group, een incourant genoteerd bedrijf aan de Londense effectenbeurs. Touchstone wil niets van de plannen van Stratagem weten. Volgens Getronics komt haar bod 29 procent hoger uit dan dat van Stratagem.

Touchstone heeft met 560 medewerkers in 1990 een omzet geboekt van 46 miljoen gulden. Getronics realiseerde in de eerste zes maanden van 1990 een omzet van 322 miljoen gulden.