Dopingcontroles

De internationale atletiekfederatie (IAAF) heeft gisteren tijdens een vergadering in San Sebastian besloten de strijd tegen doping te intensiveren.

Dit jaar zullen twintig verrassingscontroles buiten de officiele wedstrijden worden uitgevoerd. Tijdens dezelfde bijeenkomst besloot de IAAF de schorsingen tegen de wereldrecordhouders Randy Barnes (kogel) en Harry 'Butch' Reynolds te handhaven. Zij kunnen ook niet aan nationale wedstrijden meedoen. Barnes en Reynold worden binnenkort gehoord door een commissie van hun eigen bond. De IAAF stootte de Duitse dokter Manfred Hoppner uit de medische commissie, omdat hij in de voormalige DDR uitgebreide dopingprogramma's heeft gecoordineerd. De IAAF zal geen gebruik meer maken van het laboratorium in Kreische tot dat weer goed functioneert.