Britse Midland Bank schrapt opnieuw 900 banen

LONDEN, 21 JAN. De Britse Midland Bank wil negenhonderd arbeidsplaatsen schrappen als onderdeel van een grote herstructureringsoperatie bij haar kantorennet. Ongeveer 150 kantoren zullen worden gesloten.

Midland Bank sluit 120 van de 1.975 lokale vestigingen, alle in Groot-Brittannie. Bovendien wordt een van de zes regionale bestuurskantoren gesloten. Ook gaan dertig van de 71 districtskantoren dicht. Van de 62 vestigingen speciaal voor het bedrijfsleven sluiten er vijf hun deuren.

Eind augustus had de bank het over een vermindering van het aantal arbeidsplaatsen met vierduizend tegen het eind van 1991. Daarvan zijn er al duizend geschrapt. Dit plan wordt nu verder doorgezet.

Midland Bank moet bezuinigen in verband met de verslechtering van de resultaten. De bank heeft flinke voorzieningen moeten treffen voor dubieuze schulden van Derde-Wereldlanden. Verder zijn de resultaten van het Britse bedrijfsleven achteruitgegaan.

Hoeveel de nieuwe bezuinigingen zullen opleveren kan de Britse bank nog niet precies zeggen. “Er zijn nog geen exacte gegevens. Maar we moeten de verhouding tussen kosten en inkomen terugbrengen naar het niveau van onze concurrenten. De snoeicampagne blijft doorgaan tot we dat hebben bereikt”, aldus een woordvoerder van de bank.(Reuter)