Telefoneren naar Israel zeer moeilijk

DEN HAAG, 20 jan. - Het telefoonverkeer naar Israel uit Nederland is al dagen vrijwel geheel geblokkeerd. De PTT noteerde vrijdag 18.000 pogingen en gisteren 10.000 pogingen per uur om naar Israel te telefoneren op de 33 beschikbare telefoonlijnen voor Israel. “Daarvan lukten nog geen honderd pogingen per uur”, aldus een woordvoerder van PTT vannacht.

De PTT wil de telefooncapaciteit verdubbelen, maar is hiervoor afhankelijk van de internationale telefooncentrale in Israel. “Het is nog onduidelijk of dat lukt omdat wel meer landen dat momenteel willen. Het telefoonverkeer loopt helemaal vast door het grote aantal telefoontjes vanuit de hele wereld naar Israel”, aldus de PTT-woordvoerder.

De internationale centrale in Israel kan het aanbod niet aan omdat ook elke mislukte poging om contact te krijgen beslag legt op de lijnen. Het telefoonverkeer naar Irak en Koeweit ligt volledig stil. Naar de andere landen in het Midden-Oosten verloopt het telefoonverkeer normaal.