Oproep staking Arabieren

DAMASCUS, 20 jan. - De Internationale federatie van Arabische vakbonden, gevestigd in de Syrische hoofdstad, heeft gisteren alle Arabieren die werken voor Amerikaanse ondernemingen opgeroepen tot een algemene staking uit protest tegen de vijandelijkheden tegen Irak.

Arabieren over de hele wereld werd bovendien gevraagd de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en scheepvaartondernemingen te boycotten.

De federatie zegt dat Arabieren de Amerikaanse transportondernemingen zouden moeten mijden, vooral in de havens en luchthavens in de Arabische wereld, als vergelding voor de door de Verenigde Staten aangevoerde militaire actie om de troepen van Saddam Hussein uit Koeweit te verdrijven. In een verklaring wordt de militaire actie “een wrede en imperialistische aanval” op Irak genoemd. (UPI)