Arsenal profiteert van misstap Liverpool

ROTTERDAM, 20 jan. - Arsenal is de nieuwe koploper in de Engelse eerste divisie. De Londenaren profiteerden van de halve misstap die Liverpool beging. In de tweede helft bracht een treffer van Paul Merson Arsenal de belangrijke overwinning op Everton. Landskampioen Liverpool moest Wimbledon een gelijkspel toestaan: 1-1.

Meer dan de treffer van Merson, in de 47ste minuut, had Arsenal gisteren op Highbury niet nodig. De traditierijke club bleef voor de 23ste achtereenvolgende competitiewedstrijd ongeslagen. In de kampioensaspiraties wordt de ploeg nog steeds gehinderd door de aftrek van twee punten waartoe de Football Association eerder dit seizoen besloot. Arsenal kreeg dit seizoen twee punten in mindering wegens de massale vechtpartij die tijdens de ontmoeting met Manchester United ontstond.

HANS SEGERS

Het is de eerste keer dat Liverpool met minder dan de eerste plaats genoegen moet nemen. Het zag er lang naar uit dat Wimbledon dit keer op Anfield Road een gemakkelijke prooi zou zijn. Voordat er een een half uur was verstreken, moest Wimbledon-spits John Fashanu geblesseerd het veld verlaten. Vijf minuten later scoorde John Barnes uit een pass van Steve Staunton. De Nederlandse doelman Hans Segers had geen antwoord op het lobje van de Engelse international.

De voorsprong verschafte Liverpool geen zekerheid, want debutant Jimmy Carter verspeelde verschillende opgelegde kansen. Negen minuten voor het einde bracht Warren Barton Wimbledon op gelijke hoogte. In het verleden bood Wimbledon Liverpool menigmaal hevig verzet. In de gedenkwaardige bekerfinale van 1988 zegevierde de kleine ploeg uit het zuiden van Londen.

GLASGOW RANGERS

Glasgow Rangers stevent op de derde achtereenvolgende Schotse voetbaltitel af. De Rangers zegevierden op eigen terrein met 2-0 over Hibernians. Celtic hielp stadgenoot Rangers door de voornaamste belager Aberdeen met 1-0 te verslaan. Daarmee kwam een einde aan een reeks slechte resultaten van de groen-witte formatie. De Rangers hebben overigens weinig te duchten. Want hun voorsprong bedraagt inmiddels zeven punten. Dundee United is derde.