POMPOENSOEP

De pompoenpuree maakt u door eerst de pompoen te schillen en in blokjes te snijden. Doe de blokjes in een stoommand en stoom ze in circa 20 minuten gaar.

Voor 4 personen

500 g pompoenpuree

50 g boter

1 eetl. donkerbruine basterdsuiker

een flinke snuf gemalen foelie

een flinke snuf versgemalen nootmuskaat

snufje gemalen kruidnagel

7, 5 dl warme melk

2 eierdooiers

100 g Hollandse of Noorse garnalen, in blokjes gesneden gerookte zalm, of knoflookcroutons, ter garnering

Meng de pompoenpuree in een pan met de boter, suiker, foelie, nootmuskaat en kruidnagel. Laat het mengsel op een middelhoog vuur tegen de kook aan komen. Draai het vuur dan laag en laat het geheel 10 minuten sudderen. Klop er vervolgens de warme melk door en laat nog 2 minuten sudderen (maar niet koken).

Klop in een kom de dooiers los met 1-4 liter van de warme soep. Giet dit mengsel al roerend terug in de soep en laat de soep nog even doorwarmen. Laat de soep niet koken, daar hij anders gaat schiften. Schep de soep in voorverwarmde soepborden en garneer met de garnalen, zalm of croutons.