Minder vluchten KLM naar Kairo

AMSTERDAM, 19 jan. - De KLM heeft gisteren besloten het aantal vluchten op Kairo verder te beperken. Op zaterdag en maandag wordt er wel gevlogen, maar op zondag en dinsdag niet meer.

Over het vluchtschema gedurende de rest van de week wordt maandag een beslssing genomen. Normaal doet de KLM zeven keer per week Kairo aan, als tussenstop of als eindbestemming. Eerder deze week besloot de luchtvaartmaatschappij al het aantal vluchten op Kairo terug te brengen van zeven naar zes, waarbij de zondagavond werd geschrapt.

Martinair zal de vlucht van maandag naar Bangkok rechtstreeks uitvoeren. De tussenstop via New Delhi komt daarmee te vallen. Om de rechtstreekse vlucht met de Boeing-767 mogelijk te maken zal minder vracht worden meegenomen.

De maatschappij maakt voor de rechtstreekse vluchten gebruik van routes via de Sovjet-Unie. Ook de vrachtvluchten naar het Verre Oosten (Hongkong, Taipeh) en Sydney zullen voorlopig gebruik maken van de vliegroutes via de Sovjet-Unie.