Meeste dagbladen komen uit met zondagedities

AMSTERDAM, 19 jan. - De meeste grote landelijke kranten zullen morgen in verband met de oorlog in de Golf een zondageditie uitbrengen. NRC Handelsblad, Algemeen Dagblad en de Volkskrant hebben al besloten morgen met een extra krant te komen. Deze zal in kiosken en bij benzinepompen worden verkocht.

Bij De Telegraaf staat nog niet vast dat een dergelijke extra editie wordt gemaakt. Een besluit daarover wordt vandaag, afhankelijk van het nieuwsaanbod, genomen. Trouw heeft van een zondageditie afgezien.

De grafische bonden hebben, gezien de ontwikkelingen in de Golf, ermee ingestemd dat op zondag zal worden gewerkt. Dit moet wel op basis van vrijwilligheid gebeuren. De cao's in deze sector sluiten arbeid op zondag uit, waardoor De Krant op Zondag, het eerste en enige echte zondagblad in Nederland, in Belgie een drukker moest zoeken.

De uitgevers zeggen de eenmalige zondagse edities niet te beschouwen als een eerste stap in de richting van reguliere zondaguitgaven. Van de regionale dagbladen heeft de Gooi- en Eemlander inmiddels ook besloten morgen uit te komen. Het Utrechts Nieuwsblad zal maandagochtend een extra editie uitbrengen.