PLO: Israel strijdt nu mee

TUNIS, 18 jan. - De Palestijnse Bevrijdings Organisatie (PLO) heeft vandaag onderstreept dat de Iraakse raketaanval op Israelische doelen de joodse staat feitelijk bij de oorlog in het Golfgebied heeft betrokken. De organisatie voegde daaraan toe dat de problemen van het Midden-Oosten pas zullen worden opgelost als de Palestijnse kwestie is opgelost. Een woordvoerder in Tunis zei ook: “Het Iraakse leger staat vandaag in de voorste linies voor de verdediging van Irak, Palestina en de Arabische natie.”

De woorvoerder vroeg zich af hoe “de Arabische landen die troepen hebben gestuurd naar Saoedi-Arabie met de mededeling dat ze geen aanval op Irak zouden steunen, hun houding rechtvaardigen nu de Amerikaanse agressietroepen de algemene verwoesting van Bagdad, hoofdstad van de Arabische beschaving, ondernemen”. Hij doelde op Egypte en Syrie, die met troepen hebben bijgedragen aan de geallieerde troepenmacht in Saoedi-Arabie. (Reuter)