KLM annuleert wegens de oorlog vlucht op Tel Aviv

AMSTERDAM, 18 jan. - Als gevolg van de oorlogshandelingen in Israel heeft de KLM vanmorgen besloten de vlucht naar Tel Aviv te annuleren.

De KLM had het aantal vluchten op deze bestemming in verband met de oorlogsdreiging al teruggebracht naar een per week. Voor de Golfcrisis vloog de KLM vier maal per week op Tel Aviv. Ten aanzien van de vluchten naar Dahran en Dubai heeft de KLM besloten de toestellen niet verder te laten vliegen dan de Egyptische hoofdstad Kairo. De vlucht naar de Syrische hoofdstad Damascus zal niet verder gaan dan Cyprus. De KLM beraadt zich nog op de vraag of de Omaanse hoofdstad Muscat zal worden aangedaan. Muscat is een tussenstop voor de KLM-vluchten naar Hongkong. De Israelische luchtvaartmaatschappij El Al handhaaft haar vluchten tussen Amsterdam en Tel Aviv. De maatschappij zal geen vluchten annuleren, “wat er ook gebeurt”. El Al vliegt twee maal per week tussen Amsterdam en Tel Aviv.