Zeeland werkt met Vlaanderen samen

MIDDELBURG, 17 jan. - Zeeland gaat dit jaar samenwerken met de Belgische provincies Oost- en West-Vlaanderen als voorbereiding op wat de Euregio Scheldemond moet worden.

Gisteren presenteerden vertegenwoordigers van de provinciebesturen in het EG-gebouw in Brussel de plannen voor de komende drie jaar. De projecten die dit jaar zouden moeten beginnen zijn onder meer onderzoek naar de mogelijkheden voor samenwerking tussen de havens van Vlissingen, Terneuzen en Gent; duurzame bescherming van het Nederlands-Belgische krekengebied, het treffen van milieumaatregelen bij bedrijven en het organiseren van contactdagen voor ondernemers uit Nederland en Belgie. De EG heeft de Euregio voor drie jaar een subsidie verleend van ongeveer 8 miljoen gulden. De drie provincies en de rijksoverheden moeten gezamenlijk eenzelfde bedrag betalen.