Unigro en VDB eens over integratie

De Verenigde Distributiebedrijven VDB (Spar-groothandel) en de levensmiddelengroothandel Unigro hebben een akkoord bereikt over hun integratie.

Daarmee is naar eigen zeggen het slepende confict tussen de twee groothandels uit de wereld geholpen.

Unigro bezit ongeveer negentig procent van de aandelen VDB, maar een daadwerkelijke integratie wilde vanaf de start van de samenwerking in begin 1990 niet erg lukken. Volgens een woordvoerder van Unigro lag de kern van het probleem in de wijze waarop de bedrijfsstructuur geregeld moest worden. Vorig jaar november werden twee VDB-directeuren op staande voet ontslagen als gevolg van “cultuurverschillen”.

De directie van Unigro en het bestuur van VDB zijn nu overeengekomen dat het grootste gedeelte van de commerciele activiteiten onder de verantwoordelijkheid van Unigro zal vallen “waarbij de inspraak van de winkeliers gewaarborgd blijft. De eindverantwoordelijkheid van de totale formule blijft een zaak van winkelier en groothandel gezamenlijk.”