Staatsradio meldt wapenstilstand in Mogadishu

NAIROBI, 17 jan. - De Somalische president Barre en de hem bestrijdende rebellen van het Verenigde Somalische Congres (USC) hebben een wapenstilstand gesloten, zo heeft de staatsradio gisteren gemeld.

Het USC, dat de afgelopen weken voorstellen tot een staakt-het-vuren steeds heeft afgewezen, heeft het bericht nog niet bevestigd. Het team van Artsen zonder grenzen, dat tien dagen in Mogadishu heeft gewerkt, heeft de hoofdstad gisteren verlaten omdat doorwerken te gevaarlijk was geworden. Maandag waren twee leden van het team tijdens een beschieting van hun auto licht gewond geraakt, daarna werden de drie auto's van de organisatie gestolen. De artsen waren nog de enige buitenlanders in Mogadishu, sinds Italiaanse legervliegtuigen vorige week de laatsten van ongeveer 500 westerlingen hadden geevacueerd. Mogadishu is al ruim twee weken het toneel van gevechten tusen de rebellen en het leger van president Barre. Barre regeert het woestijnland sinds 1969 met steeds hardere hand. (Reuter, AFP)