Schaefer bepleit uitstel verkiezing bestuur van PvdA

DEN HAAG, 16 jan. - Het oud PvdA-Kamerlid J. Schaefer heeft de afdelingen van zijn partij opgeroepen de verkiezing begin volgende maand van een nieuw partijbestuur uit te stellen tot het najaar.

Hierdoor hebben de afdelingen volgens hem meer kans zich eerst uit te spreken over de koers van de partij. Schaefer vreest dat de PvdA “hard op weg is” naar de vierde stembusnederlaag op rij.

Het rapport van de commissie-Van Kemenade die een onderzoek doet naar de plaats, het functioneren en de structuur van de partij zou aanknopingspunten kunnen bieden voor bezinning op de koers. Dit rapport is echter nog niet klaar. Het heeft volgens Schaefer dan geen zin eerst een partijbestuur voor twee jaar te kiezen. Hij bepleitte het uitstel dinsdagavond tijdens een spreekbeurt in Maartensdijk. Het 25 leden tellende partijbestuur zal volgende maand voor een derde worden vernieuwd.