Portugal

De terugkeer van Paolo Futre heeft aan de defensieve stijl van het Portugees nationale voetbalteam niets veranderd.

De Portugezen, eerder tijdens de kwalificatiereeks voor de eindronde van het Europees kampioenschap te sterk voor Nederland, behaalden gisteren in en tegen Spanje een gelijkspel. In Castellon werd het 1-1. Met de rust leidde Portugal door een treffer van Oceano. Portugal gebruikte de interland ter voorbereiding op het EK-kwalificatieduel tegen Griekenland, op 23 januari in Athene. De ploeg van coach Artur Jorge overtuigde in verdedigend opzicht. Spanje creeerde in de eerste helft weinig mogelijkheden. Bij een van de spaarzame uitvallen namen de bezoekers zelfs de leiding. Futre bracht Oceano in kansrijke positie. Doelman Zubizarreta was kansloos. In de tweede helft bracht de Spaanse bondscoach Suarez vijf veranderingen aan. De aanvallers Manolo en Butragueno werden vervangen door Moya en Carlos. De debuterende Moya (Valladolid) zorgde voor meer gevaar en de gelijkmaker. Twintig minuten voor het einde passeerde hij invallerdoelman Silvino.