Peugeot krimpt produktie in

De grootste Franse autoproducent, Peugeot SA (PSA), gaat zijn autoproduktie tijdelijk verminderen.

Peugeot's belangrijkste divisie Automobiles Peugeot krimpt haar produktie de komende twee maanden met tien procent in. De werknemers in de vestigingen in Mulhouse, Sochaux en Poissy krijgen in februari en maart enkele dagen vrijaf.

Peugeot (waartoe ook Citroen behoort) heeft momenteel net als de andere autoproducenten in de wereld het tij niet mee. De economische groei valt tegen en de consumenten maken zich zorgen over de gevolgen van de Golfoorlog.

Het Italiaanse Fiat kondigde vorige week aan dat het de produktie in februari vijf dagen zal stilleggen. Vorige week kondigde Peugeot Talbot Motor in Groot-Brittannie (Coventry) het ontslag aan van 335 van de in totaal 3.000 werknemers.