Parijs-Dakar

Na een geneutraliseerde tocht van 476 km en in de daaropvolgende race over zestig kilometer kan Ari Vatanen morgen zijn zege in de rally Parijs-Dakar veiligstellen.

De Fin eindigde gisteren met zijn Citroen ZX in de dertiende etappe van Kiffa (Mauritanie) naar Tambacounda (Senegal) op de zesde plaats achter dagwinnaar Auriol (Lada). Vatanen verloor op zijn directe rivaal Lartigue ruim tien minuten. Zijn voorsprong op de Fransman bedraagt voor de slot-etappe ruim tweeeneenhalf uur. Uitgezonderd pech kan Vatanen de vierde overwinning in de monsterrally niet meer ontgaan. Het wordt de derde zege op rij in de rally tussen Parijs en Dakar. De Fin verspeelde een deel van zijn voorsprong bij de start. Hij vergat zijn controle-kaart af te stempelen. Kort na zijn vertrek moest hij keren om de fout te herstellen.