'Onze zaak is rechtvaardig'

Verklaring van de opperbevelhebber van de geallieerde strijdkrachten in de Golf, generaal-majoor Norman Schwarzkopf, bij het begin van de aanval op Irak:

“Soldaten, leden van de marine, van de luchtmacht en mariniers van het Centrale Commando van de Verenigde Staten. Vanmorgen om drie uur zijn wij begonnen aan Operatie Desert Storm, een offensieve campagne die ervoor moet zorgen dat de VN-resoluties worden uitgevoerd om Irak te dwingen de verkrachting en plundering van een zwakke buur te staken en zijn troepen terug te trekken uit Koeweit. De president, het Congres, het Amerikaanse volk en de gehele wereld staan eensgezind achter jullie bij je operaties. Jullie vormen de grootste strijdmacht die ons land, in samenwerking met onze bondgenoten, ooit heeft samengebracht op een strijdtoneel voor de confrontie met een dergelijke agressor. Jullie hebben hard geoefend voor deze slag en jullie zijn klaar. Tijdens mijn bezoeken aan jullie heb ik in jullie ogen een vuur van vastbeslotenheid gezien om deze klus snel te klaren, zodat we allemaal kunnen terugkeren naar de bodem van onze grote natie. Ik heb het volste vertrouwen in jullie. Onze zaak is rechtvaardig! Nu moeten jullie de donder en bliksem van de Desert Storm zijn. Moge God zijn met jullie, met jullie geliefden thuis en met ons land.”