Nederlandse toeristen via luchtbrug weg uit Tunesie

ROTTERDAM, 17 jan. - Ruim negenhonderd Nederlandse toeristen die met vakantie waren in Tunesie, zijn vandaag via een luchtbrug naar Nederland teruggebracht. De vereniging van reisorganisatoren ANVR besloot tot de repatriering na overleg met het ministerie van buitenlandse zaken in verband met het uitbreken van de Golfoorlog.

De grote reisorganisaties hebben besloten reizen naar Tunesie op te schorten. Volgens directeur G. Couvreur van de ANVR zijn toeristen door aanhangers van de Iraakse leider Saddam Hoessein lastiggevallen. Een woordvoerster van Aqua Sun zei desgevraagd dat voor de toeristen weliswaar geen oorlogsgevaar dreigt, “maar het lijkt ons voor hen gewoon niet prettig om nu in een Arabisch land te zijn”. Bij Aqua Sun hadden vijfhonderd mensen een reis geboekt. Dit reisbureau heeft alle vluchten voor januari inmiddels geannuleerd. Volgens de woordvoerster is het de bedoeling dat, als de omstandigheden dat toelaten, vanaf 2 februari weer wordt gevlogen op Tunesie.

Martin Air heeft tot nader order alle vluchten opgeschort. Volgens directie-secretaris F. Dorhout Mees kwamen rondreizen en excursies in Tunesie door het uitbreken van de oorlog in het geding. Martin Air overlegt nog op welke manier de gedupeerde reizigers tegemoet kunnen worden gekomen. Dorhout Mees sloot niet uit dat zij een deel van de reissom zullen terugkrijgen.