Kwartaalwinst van Digital omlaag

Het Amerikaanse computerconcern Digital heeft in het tweede kwartaal van het op 1 juli 1990 begonnen boekjaar een winst behaald van 111, 14 miljoen dollar tegen een winst van 155, 40 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 1989.

De winst per aandeel zakte van 1, 25 tot 0, 92 dollar. Analisten hadden een groter verlies verwacht.

De afgelopen week maakte Digital bekend werknemers te moeten ontslaan. Vorig jaar kondigde het concern aan zijn personeelssterkte met vijf procent te willen verminderen tot 117.500. Een regeling voor vrijwillig vertrek kreeg echter onvoldoende respons, zodat het concern zich genoodzaakt ziet voor het eerst in zijn 34-jarige bestaan personeel te ontslaan. Digital is het slachtoffer van de slechte gang van zaken in de Amerikaanse computerindustrie.