Israel verheugd over 'hulp van Amerika'

TEL AVIV, 17 jan. - In Israel is vannacht verheugd gereageerd op de oorlog tegen Irak.

'De Amerikanen hebben ons nieuwe hoop gegeven', is veler mening. Het Israelische leger, dat in de hoogste staat van paraatheid was gebracht, hoefde niet in actie te komen. Ondanks de eerdere dreigementen slaagden de Irakezen er niet in raketten op Israel af te vuren. Sommige Israeliers zijn niettemin bang dat Saddam Hussein 'een paar raketten heeft overgehouden' voor Tel Aviv. Ook minister van defensie Arens denkt dat het gevaar nog niet is geweken. Het was vanochtend zeer rustig in de Israelische steden. Op last van het leger zijn de meeste mensen thuisgebleven. Alleen personeel van vitale instellingen ging met gasmaskers naar het werk. Dank overheerst onder de Israeliers die de Amerikaanse bevrijding van de joden uit Hitlers concentratiekampen in herinnering roepen. Nu zijn de Amerikanen hen opnieuw te hulp gesneld.