Groeiende honger naar nieuws

ROTTERDAM, 16 jan. - De Golfcrisis heeft bij de Nederlanders een behoorlijke 'nieuwshonger' opgewekt. Kiosken en boekhandels namen de afgelopen dagen een stijging in de krantenverkoop waar. Ook de kijkcijfers van het actualiteitenprogramma NOS Laat en van het NOS Journaal stegen toen het ultimatum van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties naderbij kwam.

Het NOS Journaal, dat een gemiddelde kijkdichtheid van bijna vijftien procent kent, zag de cijfers vorige week met ruim twee procent omhoog gaan. Bij NOS Laat steeg de kijkdichtheid in diezelfde periode met bijna drie procent.

Door de gebeurtenissen in de Golf steeg de vraag naar dagbladen. Krantenkiosken en boekhandels uit verschillende delen van het land melden vooral de laatste dagen meer kranten dan normaal te verkopen. Sommigekiosken bestelden meer kranten voor de losse verkoop.