'Er wordt niet gehamsterd'

ROTTERDAM, 17 jan. - Volgens Albert Heijn heeft de Golfcrisis er niet toe geleid dat Nederlanders zijn gaan hamsteren. Dat incidenteel bij hoge uitzondering hier en daar wel eens extra wordt ingekocht, komt volgens de woordvoerder van het kruideniersbedrijf doordat lokale media over hamsterwoede schrijven.

Hollandse bergers vrijwillig naar Golf ROTTERDAM, 17 jan. - De Nederlandse bergingsmaatschappij Smit Tak is met een bergingsschip in de buurt van de Golf aanwezig.

Het schip is eind november afgereisd na een verzoek van de Nederlandse regering om extra assistentie voor de twee Nederlandse fregatten in het Golfgebied. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn de werknemers geheel op vrijwillige basis afgereisd. De woordvoerder van Smit Tak kon vanochtend noch de naam van het schip, noch het aantal bemanningsleden, noch de locatie van het schip bekend maken.