AT en T boekt successen bij overnamegevecht om NCR

ROTTERDAM, 17 JAN. Het Amerikaanse telecommunicatieconcern AT en T heeft in het overnamegevecht om computerfirma NCR twee tussentijdse overwinningen geboekt, maar die zijn niet voldoende om het bedrijf op de knieen te krijgen.

Op het overnamebod van 90 dollar per aandeel, wat neerkomt op een totale overnameprijs van 6, 1 miljard dollar, was gisteren zeventig procent van de aandelen-NCR te koop aangeboden. AT en T heeft gisteren de geldigheidsduur van het overnamebod, dat dinsdag middernacht afliep, met een maand verlengd.

Het telecommunicatiebedrijf heeft ook voldoende steun gekregen van NCR-aandeelhouders om een buitengewone aandeelhoudersvergadering te kunnen afdwingen. AT en T heeft al eerder verklaard dat het zo'n bijeenkomst wil gebruiken om een deel van het NCR-bestuur te wippen. Volgens AT en T zijn de steunbetuigingen van beleggers een duidelijk signaal, dat de aandeelhouders zelf willen uitmaken wat er met het overnamebod gebeurt.

De NCR-directie heeft het overnamebod eerder als “destructief” en “zwaar ontoereikend” van de hand gewezen. Volgens het computerbedrijf kan er pas over een overname worden onderhandeld als de prijs tot 125 dollar per aandeel wordt verhoogd.