Nedschroef maakt prognose niet waar

De winst per aandeel van bouten- en schroevenfabrikant Nedschroef in Helmond is in het afgelopen boekjaar niet gestegen.

Daarmee heeft Nedschroef een eerder uitgesproken winstverwachting niet kunnen waarmaken.

Tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers in september 1990 voorspelde Nedschroef dat de winst per aandeel over 1990 zou stijgen, ondanks de groei van het aantal aandelen met 35, 8 procent. Het uitgebreide aandelenkapitaal was nodig voor de overneming van de Duitse Vereinigte Schraubenwerke.

De nettowinst steeg volgens president-directeur L. Hoorelbeke met circa 36 procent, onvoldoende voor een hoger winst per aandeel. De winst per aandeel komt op ongeveer hetzelfde niveau uit als in 1989 (13, 77 gulden). In 1989 werd er een winst behaald van 6, 9 miljoen gulden.

Nedschroef wil geen winstverwachting voor 1991 geven. Afzetproblemen van enkele belangrijke vrachtwagenproducenten hebben een negatieve ontwikkeling op de winstontwikkeling, aldus directeur Hoorelbeke.