Agnelli neemt belang van 10 pct in Perrier

PARIJS, 16 JAN. De Italiaanse familie Agnelli, die het autoconcern Fiat beheerst, heeft een direkt belang verworven in Exor, de moedermaatschappij van de Franse producent van mineraalwater Perrier. Hiermee worden twee van de rijkste families in Europa aan elkaar gelieerd.

De Italiaanse familie Agnelli heeft een belang van ruim tien procent in Exor overgenomen van grootaandeelhoudster Corinne Mentzelopoulos. Deze kreeg op haar beurt een belang van 6, 6 procent in Ifint, de internationale houdermaatschappij van de Agnelli's die met Exor de positie in Frankrijk aanzienlijk versterkt. Met de transactie is 540 miljoen franc gemoeid (180 miljoen gulden).

De Italiaanse familie bezit nu 13, 7 procent van Exor. Mentzelopoulos heeft haar belang teruggebracht van 28, 9 naar 18, 6 procent. Het Franse Exor is voor 35 procent eigenaar van Source Perrier en bezit 2, 5 procent van het financiele conglomeraat Compagnie Financiere de Suez. Exor belegt in onroerend goed in Parijs en heeft een deelneming in de fameuze wijnproducent Chateau Margaux.

Perrier kwam een jaar geleden in het nieuws met de verontreiniging van zijn mineraalwater met benzeen. Er moesten 160 miljoen flesjes uit de handel worden genomen, maar het bedrijf heeft zich inmiddels redelijk hersteld. Perrier is in Frankrijk ook de grootste producent van roquefort-kaas en kent andere merknamen als Volvic. (ANP)