Feestelijke Salade

Voor 6 personen:

250 g verse spinazie, ezelsoren, waterkers of een mengsel van de drie

35 g walnoten, grof gehakt

5 eetl. walnootolie

2 sneetjes witbrood, korsten verwijderd en in blokjes gesneden

2 eetl. plantaardige olie

2 theel. dragonazijn

1 theel. Dijonmosterd

100 g Stilton, verkruimeld

1 kleine granaatappel, ter garnering

halve walnoten, ter garnering

Was het groen en dep het goed droog. Scheur de grotere bladeren in stukken. Rooster de gehakte walnoten 15 minuten op een bakblik in een op 180C voorverwarmde oven. Laat de walnoot afkoelen. Verhit 3 eetlepels van de walnootolie in een koekepan en roer er de blokjes brood door. Bak en schep ze om tot ze goudbruin en krokant zijn. Houdt de croutons warm. Meng de rest van de walnootolie in een slakom met de plantaardige olie, azijn en mosterd. Doe er het groen bij en schud goed om met de dressing. Schud dan om met de verkruimelde Stilton, geroosterde walnoten en de warme croutons. Schep de zaadjes uit de granaatappel en garneer er, met de halve walnoten, de salade mee.

    • Kim Maclean