Romario is terug in Eindhoven

Romario keerde afgelopen zaterdag terug in Eindhoven. De Braziliaan had zich enkele weken geleden bij het trainingskamp van PSV in India moeten melden, maar liet verstek gaan wegens ziekte. De spits zou op het strand van Rio de Janeiro knokkelkoorts hebben opgelopen. “Ik ben echt ziek geweest. Het waren geen smoesjes. Ik geloof niet dat PSV mij een boete op zal leggen”, verklaarde de Braziliaan bij zijn terugkeer.

PSV-manager Kees Ploegsma liet vanuit India echter weten ernstig te twijfelen aan de diagnose. Bij terugkomst zou de Braziliaan volgens hem kunnen rekenen op een fikse boete. Volgens Ploegsma kan de geldstraf oplopen tot tien procent van het jaarsalaris. Met doktersverklaringen hoopt Romario aan te kunnen tonen dat hij niet in staat was naar India af te reizen. Fysiotherapeut Luuk van Agt van PSV heeft zich voorlopig over hem ontfermd. Romario trainde vandaag met het tweede elftal mee onder leiding van assistent-trainer Huub Stevens. Eventuele sancties tegen Romario vallen pas later deze week te verwachten, aangezien manager Ploegsma eerst wil weten wat er precies met de Braziliaan aan de hand is. Vorig jaar kwam de duurste voetballer uit de PSV selectie al in opspraak omdat hij tegen de wil van de PSV-leiding in, toch meedeed aan partijtjes strandvoetbal in Rio de Janeiro met zijn vrienden. Erg veel discipline heeft de eigenzinnig Braziliaan ten opzichte van PSV nooit getoond.

Zaterdag beeindige PSV de oefentrip door India na een overwinning van 4-0 op het nationale team. Voor PSV scoorden Erwin Koeman (2x), Kalusha en Popescu. Volgens manager Kees Ploegsma was de wedstrijd echter een schertsvertoning. “Ik denk dat zes geldige doelpunten door de scheidsrechter werden afgekeurd. Ronduit belachelijk.”

Ploegsma toonde zich niettemin tevreden over het verloop van de minitour. “De belangstelling heeft grote indruk op ons gemaakt. De wedstrijd in Calcutta trok alleen al 135.000 toeschouwers. In de drie wedstrijden tegen het nationale elftal hebben in totaal een kwart miljoen mensen PSV zien spelen.”

Gisteren bezocht de voltallige selectie het weeshuis van moeder Teresa, de voormalige Nobelprijs-winnares voor de vrede. PSV schonk daarbij een geldsom voor het weeshuis. De selectie van PSV vertrekt vandaag naar Bombay van waaruit morgen met de terugreis naar Eindhoven via Parijs zal worden begonnen.