Maxwell wil voor zomer naar de beurs

LONDEN, 14 JAN. Mediamagnaat Robert Maxwell is van plan om een deel van zijn imperium, de Mirror Group Newspapers (MGN), nog voor het begin van de zomer naar de beurs te brengen. Dit heeft een woordvoerder van het concern dit weekeinde bekend gemaakt.

De eerste plannen om MGN naar de beurs te brengen dateren van 1986. Maxwell hoopte toen de emissie al in 1988 rond te hebben. Sindsdien is er voortdurend gespeculeerd over een mogelijke beursgang.

De waarde van MGN wordt geraamd op een bedrag tussen 500 en 600 miljoen pond sterling (tussen 1, 6 en 2 miljard gulden). MGN zal worden geintroduceerd onder leiding van de effectenbank Samuel Montagu en effectenmakelaar Smith New Court.

De Mirror-groep is geheel in handen van de familie Maxwell. Die zal ook een meerderheidsbelang in het concern houden. MGN is uitgever van onder meer de Daily Mirror, Sunday Mirror, The People, Sporting Life, Daily Record en de Schotse Sunday Mail. Volgens een woordvoerder van Maxwell zal The People buiten de transactie blijven en door de leiding van het concern worden overgenomen.

Andere Britse krantenuitgeverijen, die aan de effectenbeurs in Londen staan genoteerd, zijn Pearson en United Newspaper. Maxwell kocht MGN in 1984 van Reed International voor 113, 4 miljoen pond. De cijfers van MGN over 1990 zijn nog niet rond, maar verwacht wordt dat de winst groter zal zijn dan 100 miljoen pond (3, 3 miljoen gulden). (Reuter)