Hoofdverdachten vast na afloop ontvoering

ROTTERDAM, 14 jan. - Een arrestatieteam van de politie heeft gisteravond met de aanhouding van een 32-jarige B. M. in Beverwijk waarschijnlijk een van de hoofdverdachten aangehouden van een ontvoering van een Hagenaar die de hele afgelopen week in gijzeling heeft gezeten.

Eerder werden bij de ontknoping van de ontvoering afgelopen vrijdagavond op verschillende adressen in Amsterdam zestien mensen aangehouden. Zaterdagavond gaf zich nog een 27-jarige Amsterdammer aan bij de politie in Den Haag. Dat heeft een woordvoerder van de Haagse politie bekend gemaakt.

Niet bekend

Vervolgens namen de ontvoerders nog dezelfde dag contact op met zijn vrouw om mee te delen dat haar man was ontvoerd. Zij eisten vervolgens nader contact met een broer van het slachtoffer en 250.000 gulden. De familie schakelde daarop de politie in. Inmiddels hebben verscheidene verdachten bekentenissen afgelegd. Een vrouw is inmiddels heengezonden.

Volgens de politie hebben de ontvoerders in de veronderstelling geleefd dat de man in Turkije een welvarende familie had. De familie wist echter niet het gevraagde bedrag bijeen te brengen. Na diverse telefonische contacten tussen de broer van het slachtoffer en de ontvoerders namen zij uiteindelijk genoegen met 80.000 gulden en goud ter waarde van 23.000 gulden.

Het losgeld werd vrijdagavond omstreeks kwart over acht door de familie op het centraal station van Amsterdam aan een van de ontvoerders overhandigd. Korte tijd daarna werd de man ongedeerd vrijgelaten. Het slachtoffer is volgens de politie slecht behandeld. Hij werd voortdurend verbaal bedreigd.

Twee uur na het overhandigen van het geld wist de politie de buit al te achterhalen. Bij een inval in een shoarma-zaak in Amsterdam-Noord werden drie Amsterdammers aangehouden. Zij waren op dat moment nog in het bezit van de reistas met het losgeld. De politie verwacht nog meer arrestaties.