Geschil 'schuld' Muziektheater wordt bijgelegd

AMSTERDAM, 14 jan. - De gemeente Amsterdam moet de negen miljoen gulden aan uitstaande rekeningen betalen van de partners van het Muziektheater - het Nederlands Ballet Orkest, Het Nationale Ballet en de Nederlandse Opera. Dat stelt de Amsterdamse wethouder voor cultuur M. Baak (D66) voor.

De schuld is het gevolg van een langlopend verschil van mening tussen de gemeente enerzijds en de partners van het Muziektheater en WVC anderzijds. Volgens de gemeente, eigenaar van het Muziektheater, moesten de drie door WVC gesubsidieerde instellingen jaarlijks twee miljoen gulden bijdragen voor huisvesting, bespeling en service. Omdat zij dit steeds hebben geweigerd, is het niet betaalde bedrag na ruim vier jaar tot negen miljoen opgelopen.

Nu is afgesproken dat WVC jaarlijks drie ton bijdraagt, de gemeente zeven en de partners van het Muziektheater een miljoen. (ANP)