'Drie Gratien' wellicht gekocht door Rotschild

LONDEN, 14. jan. - De belegger Jacob Rothschild heeft de Britse regering voorgesteld de marmeren beeldengroep De drie Gratieen te kopen, zodat deze het land niet hoeft te verlaten.

De neo-classicistische sculptuur in wit marmer, in de vorige eeuw gemaakt door Antonio Canova, wordt tentoongesteld in het Victoria en Albertmuseum in Londen. Het Getty-museum in Californie heeft grote belangstelling getoond voor het beeld. Rothschild heeft nu een bedrag van 7, 6 miljoen pond (ruim 21 mln gulden) geboden voor het beeld, dat hij vervolgens zou afstaan aan de Britse staat, om zo de successierechten te voldoen van zijn nichtje Dorothy de Rothschild, die eind 1988 op 93-jarige leeftijd is overleden.

De Britse regering heeft tot 12 maart te beslissen, voor De drie gratien het land definitief verlaten. (AFP)