AEG boekt verlies van 0, 5 mld D-mark

Het Duitse elektronicaconcern AEG, onderdeel van Daimler-Benz, heeft in 1990 een verlies geleden van ongeveer een half miljard D-mark.

Dat meldt de jongste uitgave van het Duitse weekblad Der Spiegel.

In 1989 boekte het elektronicabedrijf nog een winst van 275 miljoen D-mark. De belangrijkste oorzaak voor het verlies zouden tegengevallende resultaten zijn bij de automatiseringsafdeling van het concern. Met name AEG Olympia zou volgens Der Spiegel vorig jaar een fors verlies hebben geboekt. Vorig jaar oktober liet Daimler-Benz al weten Olympia te willen verkopen. Volgens de Duitse krant is AEG nu ook op zoek naar investeringspartners voor de afdeling huishoudelijke apparaten.

De bekendmaking komt als een verrassing omdat AEG eind 1990 nog liet weten dat het concern relatief goed presteerde. De aandeelhouders werd zelfs een gegarandeerd dividend voorgehouden van 2, 5 mark per aandeel.