ROOD-GROENE SALADE

Een recept voor een rood-groene salade:

1 a 2 kropjes radicchio (rode sla)

enkele bladen frisee

2 kleine uitjes

1 teentje knoflook

2 avocado's

2 kleine augurkjes (cornichons)

1 eetl. kappertjes

olijfolie

wijnazijn en aceto balsamico

peterselieblaadjes

citroensap

paprikapoeder

zout, versgemalen peper

Verdeel de gewassen en gedroogde slabladen over de borden. Eerst de grote groene frisee, dan de kleinere rode slabladeren. Snijd de uitjes en augurkjes zeer fijn. Spoel de kappertjes - bijvoorbeeld in een theezeefje - onder de kraan af.

Maak een slasaus door 4 delen olie, 1-2 deel wijnazijn, 1-2 deel aceto balsamico en de knoflookteen uit de knijper te mengen. Schil de avocado's op het laatste moment en snijd ze in schijven. Leg de avocado op de sla. Strooi hier de uitjes, augurkjes en kappertjes over. Doop de randen van de ongekrulde peterseliebladen eerst in een beetje citroensap en dan in wat paprikapoeder, zodat ze een rood randje krijgen. Versier de borden met deze blaadjes en verdeel de slasaus over de borden.

    • Anne Scheepmaker